Nieuws  
20-09-2011

Het resultaat van de sectie op Cheeky heeft geen doodsoorzaak opgeleverd. Ze heeft een hartstilstand gekregen maar de reden daarvoor is niet gevonden. In elk geval is de milde vorm van HCM die ze had, niet de oorzaak. Wel zijn er zwarte korreltjes in de maag gevonden en deze zullen nu nader onderzocht worden. Helaas gaat dat weer enkele weken duren voordat we daar de uitslag van krijgen.

19-08-2011

Nu tante Cheeky er niet meer is om de kids van Bliss te verzorgen, heeft geheel onverwacht tante Kimmie het van haar overgenomen. En dat terwijl daarvoor de kittens niet eens bij haar in de buurt mochten komen. Een vertederend wereldwondertje. Hoe dicht vreugde bij verdriet kan liggen ...

   

17-08-2011

Dag lieve Cheeky poes

Allemans-vriendin

Waspoes voor allemaal

De beste moederpoes terwijl ze zelf nooit kittens heeft gehad

Tot onze grote schrik is Cheeky vandaag overleden. Ik vond haar ineens liggend op het zeil, vlak bij de etensbakjes toen ik eten in de bakjes ging doen. Toen ze niet reageerde op het geluid van vallende brokjes in de bakjes, wist ik al hoe laat het was. Vijf minuten eerder was ik daar nog langsgelopen en lag ze er nog niet. Ik ging boven een nieuwe zak voer openmaken en toen ik beneden kwam, lag ze er ineens. Ze leek gewoon uit te rusten, al was het een vreemde plek. Ze ligt momenteel in een mandje zodat iedereen afscheid kan nemen, al weet ik niet of katten dat echt doen. Ik mis haar nu al verschrikkelijk. Zo zoogt ze de kittens van Bliss .... zo is ze er niet meer.

     

03-08-2011

Twinkle is gesteriliseerd. Gelukkig is de operatie goed verlopen. We hebben hiertoe besloten nav de resulaten van de HCM scan èn omdat ze elke 2 weken krols werd en dan buiten de bak plaste. Ook is het niet handig als er een gewillige , open kater tussen de dames loopt. Een ongelukje kan in een klein hoekje zitten.

28-07-2011

Hazel heeft 4 rode kinderen gekregen, 2 blotched net als Hazel en 2 ticked net als Doodle. Dus de eerste vuurproef voor Doodle als dekkater heeft hij goed doorstaan en hij is voor het eerst papa geworden. Zelf lijkt hij daarvan niet onder de indruk.

22-07-2011

Kimmie en Twinkle zijn opnieuw gescand op HCM. Waar we al bang voor waren, is waarheid geworden. De in december gevonden afwijkingen waren ook nu duidelijk zichtbaar en bij Kim was nu ook een iets verdikte hartspier zichtbaar. Dus de definitieve diagnose is dat beide HCM hebben en dat Twinkle dus nooit kindjes zou mogen hebben.

30-05-2011

Op dag 66 van haar zwangerschap, vond Bliss het tijd haar kinderen naar buiten te sturen. Met een interval van ongeveer 2.5 uur tussen de kittens, heeft ze 3 poesjes op de wereld gezet. Allemaal bicolors : twee crème witte meiskes en een rood-wit meiske.  Meer info via de knop 'Kittens' en dan het J-nest (ja echt ...de 3 J's)

29-05-2011

Hazel is weer naar huis na een aantal keren gedekt te zijn. Nu wordt het afwachten ...

24-05-2011

 

Doodle heeft zijn eerste vriendinnetje op bezoek, nl. Hazel de enige dochter van onze Chizzle. Nu breekt het uur van de waarheid aan voor de 13 maanden oude Doodle. Na maandenlange droge oefeningen met Puckie (die er erg halfslachtig uitzagen) , is Hazel de eerste krolse poes waar hij mee mag spelen.

22-04-2011

 

Doodle heeft een HCM scan gehad en er zijn geen afwijkingen gevonden. Dus als er nu een vriendinnetje wil komen logeren, staan alle lichten op groen.

28-03-2011

 

Bliss in vanavond weer thuisgekomen. Jongetje heeft zijn uiterste best gedaan dus nu kan het aftellen beginnen.

25-03-2011

Vandaag is Bliss op reis gegaan naar Lord Lightfeet Bagoes Amat aka Jongetje. We hopen dat ze samen bicolor kindjes gaan maken.

19-03-2011

Rhiannon (inmiddels omgedoopt naar Pluis) is vandaag gebracht voor een logeerpartij. Ze blijft hier 3 weken terwijl haar personeel Bali gaat verkennen. Net als vroeger is ze grootste maatjes met Bliss (als enige). Van de rest moet ze niks hebben tenzij het twee-beners zijn.

11-03-2011

Vandaag is Bliss HCM gescand en gelukkig zijn er geen afwijkingen gevonden.

6-03-2011

Greet is op bezoek gekomen om kennis te maken met Christie.  Ondanks dat Christie verstoppertje speelde, wilde ze het toch proberen. Christie verdient een rustig huisje waar zij alle aandacht kan krijgen die ze verdient, zonder bang te zijn voor allemaal andere katten. Dus Christie is verhuisd naar Alkmaar.

30-01-2011

Een drietal is op de Neocat show in Utrecht wezen pronken. Bliss en dochter Puckie kregen allebei een U1 maar de show werd gestolen door Doodle (liefkozend mijn Belgje genoemd). Behalve Best In Variëteit (BIV) werd hij ook nog Best in Show (BIS) van 1 vd 2 BIS-sen die er waren. Als nuchter kater, loopt hij niet eens naast zijn sokjes. Maar wij zijn wel trots op hem.

23-12-2010

Vandaag zijn Kimmie (ruim 7.5 jaar oud) en haar dochter Twinkle (bijna 2.5 jaar oud) gescand op HCM. Tot onze grote verbazing maar vooral ook schrik, zijn beide verdacht gescand. Over een half jaar zullen ze nogmaals gescand gaan worden om tot een definitieve diagnose te komen.

04-10-2010

Na veel gepuzzel heeft I-tje haar definitieve naam gekregen : I-am-THE-Ucke-Puck. En we hebben besloten dat zo'n mooi rood-wit meiske hier mag blijven wonen, ook omdat ze het laatste kind van Sparkie is. Ze heeft ook duidelijk uiterlijke trekjes van Papa meegekregen (en een aantal ondeugende karaktertrekjes van Mama)

14-08-2010

Bliss heeft van Sparkie's laatste zaad een rood-wit poesje gemaakt. Na al zijn rode kinderen, is dit een mooie afsluiting van zijn leven als dekkater. De uk is om 18.10 geboren met een gewicht van 116 gram.
06-08-2010 Sparkie is vandaag gecastreerd. Hij heeft zijn werk als dekkater erop zitten en hopelijk houdt hij op met sproeien en kan hij over een tijdje weer tussen de dames rondbanjeren.

01-08-2010

Vandaag is Doodle bij ons komen wonen ... het effen rode manneke uit Belgie doet alsof hij nooit ergens anders heeft gewoond.

30-07-2010

Chizzle is vandaag gecastreerd en kreeg van de dierenarts een rood sportpakje aan om haar buik te beschermen

03-07-2010

Bliss haar tepeltjes zijn roze dus hopelijk krijgt ze half augustus weer kittens

08-06-2010

Bliss is krols en mag morgen op bezoek bij Sparkie

05-06-2010

Chizzle is weer beneden en doet (net als voorheen) alsof er niks aan de hand is. We hopen dat ze gelijk heeft ...

21-05-2010

Bliss en Cheeky zijn HCM gescand. Bliss is tip-top in orde en Cheeky haar waarden zijn constant

19-04-2010

Met Chizzle naar de dierenarts geweest omdat ze aan haar rechterkant wat dik leek. Ze blijkt haar ruggengraat gebroken te hebben en wel zo ernstig dat iedereen verbaasd is dat ze geen uitvalsverschijnselen en/of pijn heeft . De breuk lijkt er al langer te zitten maar blijkbaar is er recent toch iets verschoven waardoor het zichtbaar werd dat er iets niet klopte. Ze moet nu 6 weken rust dus verhuisd ze tijdelijk naar de logeerkamer.

   
 

 

web stats

Aantal bezoekers