Hallo allemaal,

 

Wij zijn Cheeky en Kimmie , 2 Brits Korthaar dames (alhoewel ... dame is alleen op Kimmie van toepassing) geboren op 21 mei 2003 in Tilburg bij cattery Cypinsky. Nadat ons personeel het in haar hoofd heeft gehaald een keer kittens van ons te willen, moest er een catterynaam bedacht worden. Dat is uiteindelijk CheeKimSky geworden naar Cheeky en Kimmie van Cypinsky.

 

Om kittens te kunnen maken, schijnt er ook een kater nodig te zijn dus zijn wij op zoek gegaan naar een 'geschikte vent'. Dat is uiteindelijk Sparkie geworden, geboren op 17 mei 2004 in Rozenburg bij cattery Ginger Toy's. We hebben hem gekozen natuurlijk vanwege zijn rode kleur maar vooral ook omdat hij zulke lieve kleine oortjes heeft en zo'n fantastisch gebit, vooral zichtbaar als hij lief naar ons lacht.

 

Na Sparkie is een effen crème dametje hier komen wonen met een nogal platte neus. Ook Rhiannon komt uit Rozenburg en is geboren op 2 april 2006. Ik (Cheeky) heb haar met open armen ontvangen maar na 2 nestjes deed ze steeds bozer tegen mij. En dat terwijl ik kittens zo leuk vind. Uiteindelijk heeft Rhiannon in 2009 besloten te verhuizen naar Zeewolde waar ze het rijk alleen heeft en niet meer hoeft te vechten voor aandacht.

 

Omdat uit een scan bleek dat ik (Cheeky) HCM heb, mag ik helaas geen kindjes krijgen. Dus heb ik besloten een dochter te adopteren. Mijn keuze is gevallen op Bliss die op 22 januari 2007 geboren is in Tilburg. Natuurlijk is zij ook rood-wit en beslist geen dame. Zij is zo mogelijk nog ondeugender dan ik, maar daar hou ik wel van.

 

In het eerste nestje van Rhiannon, geboren op 28 augustus 2007, zat o.a. een rood effen poesje dat we Chizzle genoemd hebben. Na veel aandringen van onze kant mocht zij bij ons blijven wonen. En uiteindelijk is ook haar zus Christie hier gebleven : zij verstopte zich telkens als er mensen kwamen kijken en die tactiek werkte. Omdat ze telkens angstiger werd voor de andere katten, is zij op 6 maart 2011 verhuisd naar Alkmaar waar ze zonder andere katten woont.

 

In het derde nestje van Kimmie, geboren op  27 augustus 2008, zaten 2 kinderen : een rood poesje en een rood katertje. We vonden het poesje zo leuk dat we haar wilden houden. We hebben haar Twinkle genoemd, al is het eigenlijk Endless Twinkle want haar naam moest met een E beginnen.

Haar broertje heet Echo of eigenlijk Echo's Effort. Toen hij 5 weken oud was, kreeg hij last van verstoppingen en na een half jaar met veel medicijnen, klysma's , diverse opnames bij de dierenarts en een chirurgische ingreep, is hij op en top gezond geworden. Natuurlijk konden wij geen afscheid van hem nemen en genieten we dagelijks van zijn zonnige karakter. Ondanks alles wat hij heeft meegemaakt, is hij de enige die staat te popelen als hij naar de dierenarts mag.

 

Op 1 augustus 2010, hebben we Doodle in huis genomen. Hij is geboren op 2 mei 2010 en is mooi effen rood. Waarschijnlijk mag hij in de toekomst met krolse poezen gaan spelen zodat Sparkie met pensioen kan, zonder zich zorgen te maken over krolse dames.

 

Het laatste kind van Sparkie is op 14-08-2010 geboren. Mama Bliss vond dat 1 rood-wit poesje voldoende was. Het ukkie leek zoveel op op Papa Sparkie dat ze wel moest blijven. Bij gebrek aan een naam met een I, heeft ze heel lang Ukkepuk geheten, wat uiteindelijk I-am-THE- Ucke-Puck is geworden, ofwel Puckie.

 

Na zijn castratie bleek Sparkie (na ruim een jaar lang proberen) niet meer tussen de poezen te kunnen wonen zonder ruzie te maken. Hij woont sinds 26-02-2012 in Enschede en geniet van zijn personeel zonder andere katten.

 

In 2011 heeft Bliss 3 dochters gekregen, waarvan een crème witte dame Jo-Jo hier is blijven wonen. Haar rood-witte zus Jazz woont ook nog hier, al is ze nog steeds op zoek naar eigen woonruimte. Na het onverwacht overlijden van mijn zus Cheeky op 17-08-2011, heb ik haar taak als poets-tante voor de J-kittens overgenomen.

 

Miss Jo-Jo heeft begin 2012 stiekum een feestje gevierd met Doodle, en zo kreeg ze onverwacht op 1 april een nestje. Het enige ticked poesje èn ook nog rood-wit (met een wit stipje op haar rode rug) mag van mij hier blijven, ook omdat ze zoveel weg heeft van mijn zusje Cheeky.

 

tumblr visitor stats

Aantal bezoekers